Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in /home3/repsih03/public_html/sites/all/modules/views/includes/view.inc on line 2421

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in /home3/repsih03/public_html/sites/all/modules/views/includes/handlers.inc on line 733
Despre Psihologie | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Despre Psihologie

Psihologie judiciara

Psihologie judiciara

Ce este psihologia judiciara?

Psihologia judiciară este ştiinţă şi practică, o contopire a psihologiei generale şi sociale aplicate la domeniul infracţionalităţii. Domeniul psihologiei judiciare constă în devianţă, adică conduite care se abat de la normele moarale şi mai ales legale dintr-o cultură. Obiectul este studiul şi analiza comportamentelor implicate în procesul judiciar.

Categorii: 

Psihologie judiciara II

Psihologie judiciara II

Problematica psihologiei judiciare

Categorii: 

Curs psihologie judiciara

Curs psihologie judiciara

 

Curs psihologie judiciara in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei - Universitatea Bucuresti

Statutul cursului: Disciplină de specialitate opţională (DSOp)

Durata studiilor: 1 semestru (14 săptămâni), curs: 2 ore, total = 28 de ore

Condiţii prealabile:
Fundamentele psihologiei
Psihologie socială
Bazele psihodiagnosticului
Psihologie experimentală

Categorii: 

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre psihologie

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre psihologie

Cunostiinte elementare despre psihologie pentru incepatori.

Esti nou in studiul psihologiei? Poate ti se va parea un domeniu prea vast si descurajator la inceput, dar intelegerea unor cunostiinte de baza iti va face inceputul mult mai usor. Urmatoarele sunt doar cateva dintre lucrurile importante pe care trebuie sa le cunosti despre psihologie. O data ce le-ai invatat vei fi mai bine pregatit pentru a explora domeniul psihologiei in profunzime.

Categorii: 

Procese psihice

Procese psihice

Procesele psihice pot fi:

- senzoriale (senzaţii, percepţii, reprezentări)

- cognitive (gândirea, memoria, imaginaţia)

- Fenomene psihice – reglatorii (afecţiunea, voinţa, motivaţia, atenţia)

- Activitatea psihică – limbajul

SENZAŢIILE

Senzaţiile sunt procese psihice senzoriale şi în acelaşi timp imagini primare care semnalizează asupra însuşirilor concrete şi separate ale obiectelor şi fenomenelor în condiţiile acţiunii directe a acestora asupra analizatorilor sau organelor de simţ.
Procesele senzoriale şi în special senzaţiile sunt cele mai simple legături, corelări, stabilite cu mediul intern sau extern. De aceea senzaţiile sunt fenomene psihice elementare şi primare. Ele semnalizează asupra însuşirilor separate şi concrete ale obiectelor şi fenomenelor (culoare, gust, miros, duritate, temperatura). Senzaţiile iau naştere numai prin acţiunea integrală a organelor de simţ. Ele dispun de mai multe caracteristici:

Categorii: 

Psihologia pozitiva

Psihologia pozitiva

De-a lungul ultimei jumatati de secol, psihologia a fost preocupata de in exclusivitate de vindecarea simptomelor unor deficiente mentale. Acum psihologii pot masura cu precizie concepte precum depresia, schizofrenia si alcoolismul, ambigue altadata.

In ziua de astazi se cunosc atat modul in care apar aceste probleme, cat si biochimia si cauzele lor psihologice; dar mai ales, se cunoaste modul in care acestea se pot vindeca.

Se pare ca ameliorarea starilor care cauzeaza nefericirea in viata a determinat scaderea interesului pentru consolidarea consolidarea acelor aspecte care fac viata sa merite sa fie traita.

Oamenii isi doresc mai mult decat simpla corectare a slabiciunilor lor. Isi doresc sa dea un scop vietilor lor, sa aiba un sens ceea ce intreprind de la o zi la alta.

Categorii: 

Ce este psihologia?

Ce este psihologia?

Psihologia se afla peste tot in jurul nostru. Oamenii isi modeleaza cea mai mare parte a experientei in timpul vietii, indiferent ca acest lucru se intampla in cadrul mediului familial, in cadrul mediului scolar sau profesional.

Psihologia ne ajuta sa intelegem fiinta umana: ce anume ne face sa functionam si de ce actionam intr-un anume fel.

Intr-un anumit fel ,cu totii suntem psihologi. Cu totii facem psihologie: cand conversam cu o alta persoana, de exemplu; cand decidem daca un anumit stil de imbracaminte ni se potriveste, sau cand luam o decizie despre care stim ca ii va afecta pe cei din jurul nostru.

Categorii: