Despre Psihoterapie | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Despre Psihoterapie

Rolul psihoterapiei

Rolul psihoterapiei

 

In prezent, in lume, psihoterapia se situeaza la doua extreme: daca luam exemplul statelor care sunt bine dezvoltate economic si unde nivelul de trai este unul ridicat, s-ar putea spune ca psihoterapia este utilizata excesiv. Multe persoane nu se mai obosesc sa isi dezvolte propriile strategii de coping pentru ca apeleaza la terapie chiar si in tratarea unor probleme minore sau pentru optimizarea comportamentala a animaleleor de casa. La nivel macrosocial se poate vorbi in aceste state de un « cult » al psihoterapiei.

In cealalta extrema, se situeaza statele cu nivel de trai scazut, unde populatia, chiar daca are o problema serioasa, fie o ignora sau respinge , fie nu este informata, fie nu isi permite psihoterapia, fie are reticente majore in a apela la serviciile unui psihoterapeut pentru a nu fi catalogat in societate drept « nebun ».

Un alt factor important al comunitatii care determina respingerea sau acceptarea psihoterapiei este reprezentat de religie. Asadar ce alegem : duhovnicul sau psihoterapeutul ?

Tipuri psihoterapie

Tipuri psihoterapie

 

Tipuri de terapie psihologica

  • Psihoterapie comportamentala – metoda psihoterapuetica bazata pe legile si principiile invatarii, indeosebi acelea ale conditionarii, cu scopul de a inlocui atitudinile neadecvate cu altele, mai bine adaptate.

  • Psihoterapie familiala – psihoterapie colectiva care se adreseaza atat clientului cat si familiei acestuia.

  • Psihoterapie ocupationala – tratament prin activitate a unor dezechilibre.