Formula fericirii | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Formula fericirii

Formula fericirii

 

   Dupa ce am descoperit ca formula fericirii mele se afla in mine, in lucrurile mici si in toate fericirile oamenilor cu adevarat fericiti, am mai descoperit ceva: fericirea se afla in multe alte locuri, de la muschii fetei, care se transforma cand starea de fericire ne transforma pe noi insine in indivizi mandri de a schita un suras chiar si atunci cand el nu isi gaseste locul, pana la sectiuni al creierului care, la randul lor, se transforma in momentele pretioase pe care le gustam din plin...    

  Despre asta si multe alte lucruri extrem de interesante vorbeste Stefan Klein in cartea cu acelasi titlu ("Formula fericirii").O carte pe care "am furat-o" de pe etajera colegei de camera si pe care am citit-o dintr-o rasuflare! O perspectiva stiintifica asupra fericirii nu e de ici, de colo si pe cuvant ca merita probat!     

Mi-a placut, bunaoara, ideea conform careia a fi nefericit nu exclude, cum am putea crede, capacitatea de a fi fericit in acelasi timp...Citez, spre lamurire: "Inchipuie-ti ca esti alpinist si ca tocmai te-ai ratacit in Alpi. Dupa cateva ore de cautare, gasesti drumul de intoarcere, dar intre timp s-a facut tarziu. Stii ca nu vei ajunge in vale inainte de inserare.  A inceput sa bata vantul si au aparut si nori, in curand cad primii stropi de ploaie. Nu se zareste nicaieri vreun adapost. Vantul iti trimite ploaia drept in fata, pantalonii uzi ti s-au lipit de picioare. Ti-e frig, te simti mizerabil si esti enervat de propria neatentie care te-a facut sa pierzi atata vreme. Acum nu-ti ramane decat sa mergi mai departe, in ciuda frigului, a ploii si a intunericului. Brusc, vezi o stanca proeminenta.Te tarasti dedesubt. Aici nu bate vantul si pamantul e uscat. Iti scoti termosul, bei o inghititura de ceai fierbinte si simti cum incepi sa te incalzesti. Te relaxezi si te simti usurat, ba chiar ti-e bine.Dar imediat iti aduci aminte ca te asteapta un drum lung.Si hainele ude inca-ti mai sunt lipite de corp.Dar nu ai simtit adineauri un fel de fericire? Sau poate fericire si nefericire in acelasi timp?"  

 E doar o mostra culeasa la intamplare din locul unde mi s-a deschis acum cartea...o carte usoara, placuta si cu "reverberatii" dupa.. Inchei cu spusele lui Klein: "Dupa ce vei fi citit aceasta carte, capul tau va arata altfel pe dinauntru...":)  

 Sursa: http://gandurisivise.wordpress.com/whoo-ha/formula-fericirii/