Cat de importante sunt hainele pentru imaginea noastra de sine? | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Cat de importante sunt hainele pentru imaginea noastra de sine?

Cat de importante sunt hainele pentru imaginea noastra de sine?

hainele-starea-de-spirit

Hainele ofera identitate si afecteaza starea de spirit.

Hainele pe care le poarta oamenii le pot afecta starea de spirit si modul in care acestia se identifica cu sine. In plus, barbatii si femeile vad hainele intr-un mod diferit.

Hainele nu functioneaza doar ca un strat protector contra vremii. Felul in care o persoana se imbraca poate afecta imaginea sa de sine si totodata modul in care ceilalti ii trateaza.

Intarind increderea in sine cu ajutorul hainelor.

Oare chiar afecteaza ceea ce poarta o persoana starea sa de spirit? Jaycee Fox este de parere ca imbracamintea nu ar trebui sa defineasca o persoana, insa poate transmite o stare emotionala sau o schimbare in atitudinea unei persoane, de preferat, in bine. Nu toti sunt experti in moda, cu toate acestea, o tinuta poate face o persoana sa se simta mai bine sau mai prost, e de parere Fox in articolul sau ” Hainele la moda si Atitudinea – Cum se influenteaza reciproc”.

Fox ofera 3 trucuri ce te ajuta sa adopti o atitudine increzatoare. In primul rand,  oamenii trebuie sa aleaga imbracaminte care poate fi purtata cu o atitudine puternica, pozitiva. In al doilea rand, hainele trebuie sa te incapa. Hainele prea mici fac oamenii sa se simta mai mari decat sunt de fapt. In al treilea rand, fii atenta ca hainele sa fie curate si ingrijite. Hainele murdare trimit un mesaj negativ, ce nu va ajuta deloc la increderea de sine a personelor.

Femeile si barbatii privesc hainele in mod diferit.

Desi hainele influenteaza atitudinea unei persoane, barbatii si femeile au atitudini diferite vizavi de haine. Pentru tineri, atat barbati cat si femei, imbracamintea are un rol variat. Pentru ambele sexe, hainele sunt functionale si au beneficii legate de dispozitie. In plus, hainele permit tinerilor sa isi exprime identitatea personala si sociala.  In orice caz, barbatii considera imbracamintea o modalitate de a-si exprima personalitatea si o aleg in functie de functionalitate. Pe cealalta parte, femeile aleg hainele in asa fel incat sa poata relationa cu altii si se gandesc la haine ca un mod de compatibilitate in relatii, se stabileste in articolul ” Functiile hainelor si (in)satisfactia lor”, din Jurnalul Consumatorului.

Judecand atitudinile persoanelor.

Nu in ultimul rand, oamenii chiar ii judeca pe ceilalti dupa felul in care se imbraca. O tinuta adecvata este esentiala la locul de lucru. Esti ceea ce porti. Angajatorii, judecatorii si cam toata lumea judeca persoanele dupa imbracaminte. In plus, imbracamintea poate schimba o persoana. Hainele ofera o identitate, schimba dispozitiile si influenteaza comportamentul si atitudinea. Cand reusesti sa le descoperi semnificatiile, hainele pot sa aiba un impact puternic. Fii selectiv cu ceea ce porti, astfel vei transmite imaginea corecta despre tine.

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.