Barbatii si femeile chiar gandesc in mod diferit | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Barbatii si femeile chiar gandesc in mod diferit

Barbatii si femeile chiar gandesc in mod diferit

cum gandesc femeile-barbatii

Barbatii si femeile chiar gandesc in mod diferit. Folosesc parti diferite ale creierului pentru a realiza aceleasi sarcini.
    
Dupa numeroase glume si studii privind diferentele in gandire si abordare dintre barbati si femei, o echipa de cercetatori de la Universitatea Alberta din Canada vine sa lamureasca o data pentru totdeauna marea dilema a sexelor.

Noul studiu a aratat ca barbatii si femeile folosesc parti diferite ale creierului pentru a realiza aceleasi sarcini.

"Rezultatele au fost evidente", a spus Emily Bell, unul dintre autorii studiului. "Uneori, barbatii si femeile indeplineau aceleasi sarcini si foloseau zone diferite din creier, alteori, indeplineau sarcini diferite si foloseau aceleasi zone din creier".

"Este bine stiut faptul ca intre barbati si femei exista diferente, dar descoperirea faptului ca aceeasi sarcina activeaza zone diferite din creier in cazul barbatilor
si femeilor ar putea sa aiba un impact puternic asupra variatelor situatii clinice", a afirmat Dr. Peter Silverstone, psihiatru si autor al studiului.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie (banuita, dar nedovedita pana acum), cercetatorii au monitorizat cu ajutorul imagisticii rezonantei magnetice functionale activitatea cerebrala a participantilor in timp ce acestia indeplineau sarcini de memorare, verbale sau motrice.

Intr-un alt studiu, de data aceasta realizat de catre cercetatorii de la Universitatea California, Irivine, se arata ca, desi nu exista diferente semnificative intre inteligenta celor doua sexe, zonele din creier in care se manifesta aceasta trasatura au o structura diferita.

Studiul arata ca femeile au mai multa materia alba si barbatii mai multa materie gri asociata abilitatilor intelectuale.

"[...] evolutia umana a creat doua tipuri de creier proiectate pentru un comportament inteligent egal", declara atunci Richard Haier, profesor de psihologie si autor al studiului.

Materia cenusie poate fi asociata procesarii informatiei, in timp ce materia alba este responsabila de transmiterea informatiei.

Cum gandesc barbatii.

cum gandesc barbatii

Cum gandesc femeile.

cum gandesc femeile

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.