75% dintre femei acordă a doua şansă. De ce iartă infidelitatea? | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

75% dintre femei acordă a doua şansă. De ce iartă infidelitatea?

75% dintre femei acordă a doua şansă. De ce iartă infidelitatea?

Femeile sunt mai predispuse să treacă peste eventualele aventuri ale partenerilor, relevă un studiu publicat în revista Psychological Science. Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au dat la 500 de perechi anumite chestionare cu privire la infidelitate şi au constatat că motivul pentru care femeile şi bărbaţii sunt deranjaţi de aventurile sexului opus este diferit.

Astfel, pe femei nu le deranjează cel mai tare faptul că partenerul lor a întreţinut raporturi intime cu o altă femeie, ci faptul că bărbatul ar putea avea o legătură emoţională cu cea de-a treia persoană. Femeile au motivat că principala îngrijorare a unei aventuri este că bărbatul ar putea părăsi relaţia sau familia pentru cealaltă femeie.

Pe de altă parte, bărbaţii nu se gândesc la implicarea emoţională pe care partenera ar putea să o aibă cu o altă persoană. Pentru ei, raporturile sexuale sunt deranjante. O altă temere a bărbaţilor se referă la stabilirea paternităţii, ei temându-se ca urmaşii rezultaţi dintr-o relaţie să nu fie ai lor.

Mai mult, cercetarea arată că peste 75 la sută dintre femei ar mai acorda o şansă partenerului dacă ar afla că iubitul sau soţul a călcat strâmb, în timp ce bărbaţii nu cred în a doua şansă. Ei susţin că odată ce partenera a înşelat o dată, o va face şi a doua şi a treia oară. Doar 23 la sută dintre bărbaţi au răspuns că ar putea trece peste o aventură a partenerei.

Bărbaţii simt mirosul infidelităţii

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Virginia, SUA, bărbaţii sunt în stare să indentifice o femeie care îşi înşală partenerul în nouă din zece cazuri de infidelitate, chiar dacă o femeie ştie să mascheze mai bine o aventură decât un bărbat.

Astfel, 29 la sută dintre bărbaţi au declarat că şi-au înşelat partenerele, în comparaţie cu numai 18,5 la sută dintre femei. De asemenea, 80 la sută dintre deducţiile femeilor privind fidelitatea sau infidelitatea partenerului au fost corecte, în timp ce răspunsurile bărbaţilor au fost precise în proporţie de 94 la sută. Mai mult, bărbaţii au detectat 75 la sută din cazurile de infidelitate, comparativ cu femeile care au descoperit doar 41 la sută.

Motive pentru care înşelăm

Psihologii spun că bărbaţii înşală de cele mai multe ori pentru că în cuplu intervine rutina sau din dorinţa de a se simţi importanţi şi speciali. Bărbaţii au nevoie să ştie că sunt consideraţi virili şi atractivi de către parteneră şi să simtă că sunt doriţi de aceasta. Mai mult, provocarea îi incită pe bărbaţi, astfel că, odată ce nu mai găseşte satisfacţie în parteneră, altă femeie apare ca o provocare, alimentând nevoia de varietate şi instinctul de cucerire.

Potrivit specialiştilor, femeile înşală pentru că sunt nefericite în cuplu. Astfel, o relaţie de lungă durată poate atrage după sine nu doar stabilitatea emoţională, ci şi monotonia. Faptul că gesturile de tandreţe sau dovezile romantice de iubire se pierd de-a lungul timpului le face pe femei să caute fiorii dragostei în altă parte. Un alt motiv destul de des invocat de femeile care înşală este pentru că au fost şi ele trădate. Răzbunarea este motivul pentru multe dintre acţiunile ce pot aduce regrete în timp, subliniază psihologii.

Sursa: Gandul

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.