Seminar de prezentare a psihoterapiei prin jocul cu nisip | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Seminar de prezentare a psihoterapiei prin jocul cu nisip

Seminar de prezentare a psihoterapiei prin jocul cu nisip

 

Sambata 6 iunie a.c., Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei (www.roapp.ro), in colaborare cu Facultatea de Psihologie a Universitatii Spiru Haret din Bucuresti, organizeaza: Seminar de prezentare a psihoterapiei prin jocul cu nisip

Seminarul de prezentare a Sandplay Therapy organizat de catre Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei sambata, 6 iunie 2009, la Facultatea de Psihologie a Universitatii “Spiru Haret” din Bucuresti, isi propune sa aduca in fata publicului de specialitate din Romania diferentierea dintre jocul cu nisip ca tehnica proiectiva si modalitate de evaluare si jocul cu nisip ca metoda terapeutica si, de asemenea, are ca obiectiv a face cunoscuta posibilitatea formarii in Sandplay Therapy incepand din acest an si in Romania.

Va prezentam un program de formare de doi ani, sub bagheta unui specialist de elita din comunitatea internationala a sandplay terapeutilor, un program de formare care beneficiaza de acreditare din partea STA (Sandplay Therapists of America), singura organizatie profesionala din lume care ofera la ora actuala formare de scurta durata in Sandplay Therapy.

Dr. BarbaraTurner este CST-T (Certtified Sandplay Therapist – Teacher) in cadrul STA si a avut sansa de a se forma in Sandplay Therapy in cadrul Institutului Jung din Zurich, Elvetia, cu Dora Kalff, initiatoarea terapiei prin jocul cu nisip. Dr. Turner a avut amabilitatea sa accepte invitatia noastra de a sustine in Romania formarea integrala a primelor generatii de sandplay terapeuti romani.
Cadrul institutional de formare in Romania este oferit in prezent de Asociatia pentru Promovarea Psihoterapiei, responsabil pentru formarea in Romania fiind psiholog Daniela Neagu. Promovarea si derularea programelor de formare si educatie continua in Sandplay Therapy va fi preluata de Asociatia Romana de Sandplay Therapy incepand cu anul 2010.

In proiect se afla crearea grupului de cercetare in Sandplay Therapy, infiintarea bibliotecii Sandplay Therapy, punerea in circulatie publica a lucrarilor de referinta in domeniul Sandplay Therapy si Play Therapy si a lucrarilor actuale in psihologia analitica, aceasta constituind baza corpului teoretic al terapiei prin jocul cu nisip.

Valoarea terapeutica a jocului cu nisip se reclama din utilizarea simbolica timpurie (atat in ordinea istorica a individului, cat si in ordinea istorica a omenirii) a nisipului si a tot ceea ce el poate contine, ca imagine globala a Mamei-Pamant. Pamantul care creeaza, contine, sustine, distruge intr-un ciclu neintrerupt de transformari. Pamantul transforma si se transforma; nisipul ne ofera posibilitatea de a experimenta la alta dimensiune acelasi proces, de aceasta data un proces interior, dinamica interioara, transformarea interioara, vindecarea.

In ladita cu nisip se recreeaza lumea in scop terapeutic.

In cadrul terapeutic, jocul cu nisip permite surprinderea unor momente esentiale ale procesului vindecarii / transformarii noastre (spun noi, pentru ca fiecare terapeut a trecut prin propriul proces inainte de a avea autoritatea de a asista procesul altora). Problematica personala a oricui utilizeaza terapeutic jocul cu nisip se obiectiveaza in seriile de imagini create in laditele cu nisip, in timp ce procesul de creatie in ladita cu nisip are in sine un efect terapeutic. Pornind de aici, jocul cu nisip nu este doar o tehnica proiectiva sau un instrument de evaluare, ci o terapie in sine, o terapie silentioasa. Jocul cu nisip este o metoda terapeutica cu un corp teoretic consistent, cu un instrumentar creativ si semnificativ, cu o perspectiva proprie de insotire si intelegere a procesului terapeutic.

Va invitam sa participati la seminarul de informare din 6 iunie 2009 si sa va alaturati primei generatii de sandplay terapeuti din Romania incepand cu noiembrie 2009!

Pentru informatii si inscrieri www.aropp.ro, 0721 233 449 – Psiholog Daniela Neagu

Cu drag tuturor,

psiholog clinician Daniela Neagu
Cabinet Individual de Psihologie

Locatie: 
Tip Eveniment: 

Adaugă comentariu nou