Frumos si bogat – doi iepuri dintr-o lovitura | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Frumos si bogat – doi iepuri dintr-o lovitura

Frumos si bogat – doi iepuri dintr-o lovitura

Am vazut ca este important pentru o femeie ca barbatul sa dispuna de un anumit statut si de venituri pe masura. Retineti ca, pentru cercetatori, nu venalitatea conteaza aici, ci dovada empirica a capacitatii barbatului de a asigura supravietuirea si ingrijirea familiei. Insa si fizicul este important. Dar daca am impusca doi iepuri dontr-o lovitura?

Cercetarile par sa atare ca cele doua trasaturi merg impreuna. Friez, Oslon si Russel au facut urmatorul studiu printre 737 de fosti studenti si studente dintr-o grupa de comert de la aceeasi universitate (varsta medie a barbatilor este de 30 de ani, iar a femeilor de 31 de ani). Folosindu-se metoda juratilor, fotografiile acestor persoane au fost evaluate din perspectiva atractiei. Subiectilor le-a fost dat un chestionar in care existau diferite intrebari privind slujbele avute inainte sau dupa terminarea studiilor, salariul de inceput si cel actual, postul ocupat. Au fot cerute de asemenea, diverse informatii demografice, greutatea si inaltimea.

Rezultatele au aratat ca la barbati exista o legatura intre atractivitatea fetei si salariul de pornire obtinut: ecuatia de regresie arata ca un punct de atractie (pe o scara in 5 pasi) corespunde unei cresteri anuale a salariului cu 1100 de dolari.  La femei dimpotriva, nu s-a gasit nici o legatura intre atractie si venituri. Studiile complementare au aratat ca la barbati, efectul atractiei este cu atat mai puternic cu cat trece timpul. Inaltimea barbatilor nu influenteaza salariul, dar greutatea, da: o greutate cu 20% mai mare conduce la o scadere a veniturilor cu 2000 de dolari pe an.

Morala: alegeti barbatul frumos si zvelt, va fi mai bogat!

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.