Care sunt criteriile frumusetii unei femei? | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Care sunt criteriile frumusetii unei femei?

Care sunt criteriile frumusetii unei femei?

Caracteristicile feminine preferate de barbati.

Se stie ca barbatii acorda un rol mai important fizicului, iar caracteristicile considerate de ei ca fiind cele mai importante, spre deoebire de cele apreciate de femei, sunt cele care au o conotatie sexuala mai pronuntata.

Franzoi si Herzog le-au cerut unor tineri sa evalueze importanta diferitelor criterii in aprecierea atractivitatii unei femei. Era vorba fie de caracteristicile morfologice ale corpului (bicepsi, picioare, talie), caracteristici ale fetei (gura, forma ochilor), caracteristici fizice sexuale (fese, organe genitale) sau caracteristici mai generale ori mai subiective (sanatate, conditie fizica, sex-appeal, etc.).

Rezultatele au aratat ca barbatii acorda mai multa importanta, in ordine, sanilor, organelor genitale  si picioarelor. Celelalte criterii nu prea sunt luate in considerare.

In aceeasi cercetare (Wildman) studentii trebuiau sa ordoneze criteriile in functie de importanta acestora, plecand de la fotografiile diferitelor parti ale corpului. 38% au asezat sanii pe primul loc, 24% fesele, 21% organele genitale si 18% picioarele.
 
Concluzie
 
Criteriile pe baza carora barbatii apreciaza calitatile fizice ale femeilor sunt simple si fondate aproape in exclusivitate pe atribute sexuale. Pentru cercetatori, imperativitatea reproducerii genelor la mascul ar explica aceasta focalizare asupra atributelor sexuale ale femelei. Omul modern nu s-a detasat suficient de natura ancestrala, fapt care explica interesul crescut pentru aceste caracteristici.

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.