TRATAMENTUL DEPRESIEI | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

TRATAMENTUL DEPRESIEI

TRATAMENTUL DEPRESIEI

DEPRESIA - TRATAMENTUL DEPRESIEI

În comparaţie cu alte afecţiuni mentale, tratamentul depresiei are cele mai favorabile rezultate. Aproximativ 80% dintre pacienţi - trataţi corespunzător (cu antidepresive) - sunt complet vindecaţi. Tratamentul farmacologic rămâne principala metodă de terapie. Durata tratamentului este de cel puţin 5-8 săptămâni; dacă rezultatele la tratament sunt bune, este recomandat ca tratamentul antidepresiv să fie menţinut chiar mai mult timp (6 luni sau mai mult), pentru a preveni revenirea simptomelor.

 

Medicul psihiatru ţine cont, în stabilirea tratamentului, nu doar de trăsăturile particulare ale afecţiunii pacientului, dar şi de vârsta şi sexul pacientului, de debutul afecţiunii, de răspunsul individual la tratament, de eventualele afecţiuni asociate. Există multe metode de psihoterapie, dar ele se bazează pe atenţia şi suportul acordat pacientului la nevoie.

Conştientizarea, suportul şi sfatul venite de la o persoană disponibilă asigură cele mai bune rezultate. Pacientul poate fi asistat în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor sale sociale. Pacienţii au nevoie de suportul celor apropiaţi, dacă conflictele în familie şi instabilitatea socială sunt principalii factori care ar putea grăbi vindecarea. Activitatea fizică este benefică pentru îmbunătăţirea dispoziţiei. Efortul fizic poate determina eliberarea de substanţe naturale - endorfine. Efectele endorfinelor sunt similare cu cele ale preparatelor antidepresive sau neuroleptice.

DEPRESIA

CAUZELE DEPRESIEI

SIMPTOMELE DEPRESIEI

CÂND ESTE RECOMANDAT CONTROLUL MEDICAL?

CUM  POT  FAMILIA  ŞI  PRIETENII  SĂ  AJUTE  O  PERSOANĂ  DEPRESIVĂ?

AUTOAJUTORUL

Acest articol nu poate fi preluat fara acordul nostru.

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.