Oare brunetele nu sunt apreciate deloc? | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Oare brunetele nu sunt apreciate deloc?

Oare brunetele nu sunt apreciate deloc?

 

Culoarea parului si apreciarea...

Se spune ca barbatii prefera blondele, dar oare este adevarat?

Exista putine studii asupra culorii parului axate pe legatura dintre culoare si atractia fizica. Psihologia evolutionista sugereaza ca alegerea partenerului se bazeaza pe preferinta pentru anumite caracteristici. Cele cautate la femei sunt legate de capacitatile reproductive, barbatul cautand tineretea, frumusetea (Buss si Schmitt, 1993). Femeile dedica timp si resurse tunsorii lor si se stie ca vopseua de par este produsul cel mai bine vandut (Etcoof, 1999).

Prin urmare, blonda, bruneta sau roscata? Ce culoare de par prefera barbatii

 

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, Matz si Hinsz (2000) i-au intrebat pe studenti ce culoare de par prefera la o femeie, in timp ce studentele trebuiau sa ghiceasca care este culoarea preferata de barbati. Si iata in al doilea grafic si estimarile femeilor

Se constata ca ceea ce gandesc femeile nu corespunde preferintelor reale ale barbatilor. Aceste rezultate le confirma pe cele ale lui Jacobi si Cash (1994), care au aratat ca 84% dintre fetele de liceu cred ca barbatii prefera blondele.

Care este realitatea?

Un studiu asupra culorilor parului femeilor caucaziene din SUA (Rich si Cash, 1993) arata un procent de 68,1 brunete si satene, 26,8 blonde si 5.1 roscate. Evaluarile barbatilor sunt oarecum mai apropiate de realitate. Dupa cum constata aceiasi autori, este evident ca blondele surclaseaza prin frecventa aparitiei publice, observata in realitate: 36.4% in Ladies Home Journal, 35,7% in Vogue si 41,2% in PlayBoy, unde sunt si cele mai multe blonde. Revistele reprezinta in exces blondele, ceea ce pare sa lase impresia ca aceasta culoare este cea a idealului feminin. Este mai ales cazul revistei Playboy, destinata barrbatilor, care asociaza culoarea blonda cu sexualitatea si frumusetea. In opinia lui Freedman in SUA, 30% dintre castigatoarele Miss America sunt blonde, desi pe teritoriul tarii nu sunt decat 5% blonde (este o evaluare a populatiei americane luate in ansamblu).

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.