Motive de despartire -partea a doua | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Motive de despartire -partea a doua

Motive de despartire -partea a doua

Egoism Dintotdeauna au existat oameni ale caror personalitati sunt incompatibile cu intimitatea sanatoasa. Mai nou societatea pune accent pe individ si pe hotararea de-a valoriza implinirea personala, realizarea personala si fericirea personala, ca fiind independente de obligatii, angajamente si sacrificii.

Societatea noastra a ajuns sa valorizeze individul mai presus de valorile si virtutiile colective. De multe ori gruparile formate in jurul unor interese vor spune si vor face orice este necesar sa-si indeplineasca obiectivele, fara sa tina cont de onestitate, bunatate sau adevar. Indivizii care apara valorile traditionale vor fi luati in ras si transformati in paria si de multe ori marginalizati.

Inevitabil, pierderea respectului pentru anumite obligatii de familie a dus la aparitia unei societati egocentriste, care se straduieste sa dea un sens vietii. In general valorile familie se refera la sex, casnicie si copii.

Sexul
Sexul a devenit un fel de sport, atat pentru barbati cat si pentru femei. Daca alta data, o sarcina insemana fara doar si poate asumarea unor responsabilitati, astazi barbatii merg mai departe cu inima usoara, in timp ce femeile raman cu liberatatea lor de-a face avort sau de a isi creste singure copilul. Lasand la o parte bolile venrice, avorturile si nefericitii copii nelegitimi si uneori abandonati, este necesar sa ne gandim la suferintele repetitive provocate de existenta “familiilor cu un singur parinte”, la singuratate si la vidul care rezulta din sexul fara context.

Casnicia
Mai recent, tinerii se tem de “angajamente”, pentru ca ceea ce vad in jurul lor ii inspaimanta. Nu mai au modele corecte de relationare, de familie… Cum poti astepta ca tinerii sa-si daruiasca inima si sa fie dispusi sa iubeasca si sa aiba incredere, daca propriile vieti au fost traumatizate, de multe ori prin pierderi reptate ale uniunii familiei si a stabilitatii, pentru ca parintii lor se casatoresc, divorteaza, se cupleaza, merg mai departe in acest ritm…acesti tineri speriati  si singuri, care au dorinte, nevoi si sperante, ajung sa intemeize cupluri si familii. Contrar sperantelor de a-si gasi partenerul ideal in aceasta perioada de proba, statisticile ne arata ca depresiile, anxietatea, infidelitatea si violenta in relatiile maritale incep sa ajunga la cote foarte inalte; in timp numarul despartirilor creste. Din nefericire, in aceste relatii fragile apar copii, care vor suferi alturi de parintii lor din cauza tensiunilor, pierderilor si despartirilor.

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.