Frumusetea creste libidoul? | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Frumusetea creste libidoul?

Frumusetea creste libidoul?

Relatia dintre trasaturile fizice si activitatea sexuala.

Femeile au un potential de reproducere inferior barbatilor din cauza sarcinii si a ingrijirii copiilor. In opinia cercetatorilor, barbatii au tendinta naturala de a se reproduce mai mult. Prin urmare, barbatii frumosi vor avea relatii de mai scurta durata, in timp ce femeile frumoase, in virtutea caracteristicilor pozitive pe care le au, vor avea relatii de mai lunga durata decat cele mai putin atragatoare. In functie de atractivitatea lor, activitatea sexuala si intalnirile amoroase ale barbatiilor si femeilorsunt diferite.

Pentru a verifica acest lucru, Rhodes, Simmons si Peters (2005) au dat un chestionar spre completare barbatiilor si femeilor cu varsta cuprinsa intre 20 si 22 de ani. Acest chestionar consemna istoricul lor sexual (varsta la primul raport sexual, numarul de parteneri, durata unei relatii) si atitudinea lor fata de sex (parerea despre sex, probabilitatea de a face dragoste la prima intalnire).Subiectii au fost apoi fotografiati (parti ale corpului, fata, etc.), alti barbati si femei trebuind sa evalueze atractivvitatea fizica a subiectilor din punctul de vedere al simetriei , al masculinitatii /feminitatii si al particularitatii. S-au masurat parametrii fizici ai subiectilor (greutate, inaltime, lungimea picioarelor) ceea ce a permis masurarea varietatiilor de simetrie.

La femei, atractivitatea fetei este intr-o relatie negativa cu varsta primului raport sexual : cu cat sunt considerate mai atragatoare, cu atat erau mai tinere cand au avut primul raport sexual. Atractivitatea femeilor se afla intr-o relatie pozitiva cu numarul partenerilor si cu relatiile pe termen lung : cu cat sunt mai frumoase, cu atat se constata ca au avut un parteneri si relatii pe termen lung. Nu s-a remarcat nici un efect determinat de atractivitatea corpului.

In cazul barbatilor, atractivitateafetei relationeaza pozitiv cu numarul de partenere si cu relatiiloe pe termen scurt : cu cat barbatii sunt considerati a fi mai frumosi, cu atat numarul partenerelor creste, la fel ca si numarul relatiilor pe termen scurt. Atractivitatea corpului se afla intr-o legatura negativa cu varsta primului raport sexual si intr-una pozitiva cu numarul de partenere si relatiile pe termen scurt. Aceste legaturi sunt confirmate de simetrie. Barbatii cu corp foarte masculin sunt asociati cu un numar mare de partenere si un numar mare de relatii pe termen scurt, in timp ce femeile cu un corp foarte feminin sunt asociate cu relatii pe termen lung si precocitate sexuala. S-a constatat ca barbatii atrgatori au avut mai multe partenere pe termen scurt, in timp ce femeile atrgatoare au avut mai multi parteneri pe termen lung. Barbatii inalti au mai multe partenere. Cercetarile au aratat ca acesti au mai multi copii, e maiputin probabil sa nu aiba copii deloc si foarte probabil sa formeze o a doua familie. Prin urmare aspectul fizic are o mare importanta.

In cazul femeilor, alte studii au confirmat rezultatele precedente, nuantand anumite variabile legate de atractie.

Astefl, Stelzer, Desmond si Price au cerut unor studente de 19-20 de ani sa raspunda, intr-o prima faza, la un chestionar despre comportamentele lor sexuale (daca sunt virgine, daca si-au inceput viata sexuala, frecventa relatiilor, numarul parteneriilor diferiti). In acelasi timp, li s-a cerut studentilor de aceeasi varsta sa evalueze atractivitatea fizica a acestor tinere. S-a facut astfel o clasificare a persoanelor pe 3 niveluri de atractivitate: slaba, medie, puternica s–au evaluat apoi comportamentele sexuale ale tinerilor in functie de atractivitatea fizica (evaluata dupa cum am vazut de baieti). Rezultatele au fot urmatoarele:

Neatragatoare            Atractivitate medie        Atragatoare

Non virgine-       40 .0                                       44.0                                 85.0
Numarul mediu

de parteneri         4,0                                         2,0                                     3,6

Experienta sexuala este de 2 ori mai mare la femeile considerate a fi cele mai frumoase. Totusi pentru cele care au avut experiente sexuale, exista o echivalenta a numarului de parteneri intre femeile cu atractivitate puternica si cele cu atractivitate slaba. Dupa parerea autorilor, femeile atragatoare au mai multi parteneri pentru ca sunt mai solicitate, in timp ce femeile mai putin atragatoare care declara acelasi numar de parteneri considera, poate,, ca trebuie sa accepte relatia sexuala pentru a-si pastra jumatatea. Femeile atragatoare au mai multe relatii sexuale deoarece ocaziiile si presiunea de a avea astfel de relatii sunt mai mari. Ele sunt mai solicitate, ceea ce determina o mai mare probabilitate de trecere la fapte.

Concluzia: S-a constat ca atractivitatea fizica afecteaza experienta sexuala, mai ales frecventa si precocitatea sa. In general frumusetea fizica, favorizeaza intalnirile care se incheie cu o relatie sexuala. S-a constatat ca barbatii si femeile cu fizic atragator au acelasi numar de parteneri, insa natura relatiilor nu este aceeasi.In acest caz rezultatele confirma strategiile de reproducere .

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.