Exista prietenie adevarata intre un barbat si o femeie? | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Exista prietenie adevarata intre un barbat si o femeie?

Exista prietenie adevarata intre un barbat si o femeie?

Prietenia intre barbati si femei – dorinta si seductie

Toate intrebarile privind prietenia dintre barbati si femei tin cel mai adesea de problema seductiei si a dorintei.

O prietenie intre un barbat si o femeie, este ea oare posibila fara dorinta de a seduce, fara a dori aceasta persoana sau cel putin a avea fantasme seunzuale sau sexuale?

Exista cazuri in care o pasiune comuna, obiceiuri comune, amintiri comune, experiente comune impartasite sunt deajuns pentru a intretine o prietenie barbat-femeie, in absenta totala de atractie fizica.
Insa pentru aceasta este nevoie de o proximitate fizica in marea majoritate a cazurilor, este necesar ca aceste persoane sa se frecventeze cu periodic/sistematic.
Personal, cred ca prietenia asexuala este un caz rar. Diferite exemple pot sa o confirme:
  • fosti amanti care candva au fost intimi pot sa ramana prieteni. Ei pot de asemenea sa se regaseasca cu ocazii diferite, aratand o atractie clara sau ascunsa .
  • prieteni care nu au facut niciodata dragoste, nu o vor face niciodata din diferite motive, dar care pastreaza in lumea lor interioara aceasta dorinta.
  • prietenie in care doar o persoana dintre cele doua este atras de cealalta si care se inteleg foarte bine printre altele. Persoana care e atrasa va fi cateodata mult mai motivata de a intretine aceasta relatie. Este genul de « indragostit in secret ».

Libido-ul este o energie sexuala instinctiva care ne determina sa cautam dragostea sub toate formele sale, ajungand la ideal. Nimic mai fascinant decat sexul opus.

Cred ca dorinta si sexul sunt pretutindeni. Barbati si femei cauta dragostea, peste tot, in permanenta jucandu-se, amuzandu-se, mai mult sau mai putin discret, prin intermediul vietii amoroase insa de asemenea prin obiceiuri, pasiuni, activitati sociale, viata profesionala. Este de ajuns sa atragi atentia la privirea oamenilor. Ochii tradeaza tot.

Omul are nevoie de dragoste/iubire. Chiar si in cazul prieteniei simple este rar cand nu simtim parfumul dragostei. Insa fiecare este decide de a elibera acest parfum sau de a-l lasa in sticluta, stiind ca e acolo, gata sa -si emane aromele. A se multumi cu aceasta « virtualitate » este deja foarte placut si cateodata suficient, este firul de sare al vietii.

Parerea psihologilor este urmatoarea. Toti sunt de acord ca intre un barbat si o femeie foarte rar exista cazuri de prietenie pura, pentru ca inevitabil apare atractia iar prietenia se strica.

Tu ce parere ai? In gasca ta de prieteni, unul dintre ei este barbat si cu el te intelegi cel mai bine sau te-ai indragostit de un amic bun?

Sursa: www.opinii.md

 

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.