DRAGOSTEA SI ILUZIA | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

DRAGOSTEA SI ILUZIA

DRAGOSTEA SI ILUZIA

Daca ti s-ar putea indeplini o singura dorinta, care ar fi aceea? Sanatate? Putere? O viata lunga? O slujba bine platita? Daca li s-ar putea indeplini o singura dorinta, majoritatea oamenilor ar dori sa fie iubiti...

Multi ne vom intreba: de ce lucrul pe care ni-l dorim atat de mult este atat de greu de obtinut? De ce este dragostea o lupta continuua?

Sa admitem urmatorul fapt: daca dragostea era treaba unui singur om, rata succesului sau ar fi fost mult mai mare. Daca era responsabilitatea unui singur om, acesta ar fi fost singurul care ar fi muncit pentru implinirea sa. Daca era responsabiltitatea unui singur om, era o singura persoana de invinuit in cazul unui esec.

Dar realitatea e alta: nu e treaba unui singur om - cu exceptia cazului in care este de acord cu Woody Allen care sustinea acum cativa ani ca masturbarea este sexul cu persoana pe care o iubesti. Dar nu, e nevoie de doi. Si aici apare greul.

De exemplu: de ce fac oamenii sex? Pai, o data sunt motivele pentru care faci tu sex, si apoi sunt motivele pentru care face partenerul tau. Ce se intampla daca nu coincid? Ce se intampla daca unul dintre parteneri face sex pentru a-si satisface libidoul, iar celalalt partener cauta dragoste, afectiune si apropiere? A cui e vina?

Si buruienile din relatie? Sunt buruieni pe care le aduce partenerul in relatie SI buruieni pe care le aduci tu. Ce se intampla daca partenerul insista ca esti prea dezordonata, iar el, pe de alta parte e prea cicalitor? A cui e vina?

Si despre punctele forte al relatiei - aprecierea, gratitudinea, caldura? Ce se intampla daca o persoana simte nevoia sa se stie apreciata de partener inainte de a se produce schimbari esentiale in relatie, in timp ce partenerul nu este capabil sa o aprecieze inainte de acele schimbari? Si ce se intampla cand o persoana simpla, buna si capabila vrea doar sa fie apreciata pentru ceea ce este, dar partenerul este un perfectionist? A cui este vina?

Este clar ca "dragostea" nu este un lucru atat de simplu precum ne-au facut sa credem basmele " ...si au trait fericiti pana la adanci batraneti.." Pff, de-ar fi asa de simplu...

Multi dintre noi ne gasim captivi intr-un singur mod de a vedea relatia noastra. Greselile partenerului par atat de evidente, incat ne straduim cu greu sa vedem lucrurile dintr-o alta perspectiva.

Poti face relatia sa mearga asa cum trebuie? Poti vedea relatia din ambele perspective, nu doar a ta, ci si a celuilalt? Iti poti vedea propriile greseli la fel de corect cum vezi greselile celuilat?

Daca raspunsul este da, relatia voastra merge pe drumul cel bun...

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.