CAUZELE DEPRESIEI | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

CAUZELE DEPRESIEI

CAUZELE DEPRESIEI

DEPRESIA - CAUZELE DEPRESIEI

Depresia este de obicei declanşată de o combinaţie de factori biologici, psihologici şi factori din mediu. Unele trăsături psihologice pot creşte vulnerabilitatea faţă de depresie. Persoanele care au o părere proastă despre ei, o viziune pesimistă asupra lumii sau care sunt expuşi la stres au un risc mai mare de a dezvolta o depresie. Stările depresive pot fi declanşate de pierderi importante, de afecţiuni cronice, de dificultăţi de relaţie sau financiare sau de schimbări nefavorabile apărute în viaţă.

Pacienţii care suferă de depresie trăiesc de obicei o stare de îngrijorare şi de tristeţe. Ei se simt nefericiţi, lipsiţi de ajutor şi abandonaţi. Ei sunt nemultumiţi de lucrurile din jurul lor şi nimic nu-i poate face fericiţi. Alte semne ale depresiei sunt: lipsa sau scăderea apetitului, perturbări ale somnului (dificultăţi de adormire, trezire matinală, somn neodihnitor sau chiar coşmar), pierderea interesului pentru lumea exterioară, lipsa de putere şi de entuziasm, oboseală constantă, sentimente de inutilitate şi neajutorare, gânduri de suicid şi moarte, sentimente de vinovaţie.

Depresia este cauzată de:

•    factori biologici: deficienţe de oxigenare cerebrală, disfuncţii hepatice în asociere cu disfuncţii splenice şi tiroidiene, alimentaţie necorespunzătoare, etc.

•    factori psihologici: conflictele interioare sau nemulţumirile sunt mai intense şi mai numeroase decât mulţumirile şi satisfacţiile personale

•    factori sociali: mediu familial şi social neadecvat, mediu profesional suprasolicitant, etc.

•    factori de mediu: poluare, lipsa expunerii la razele solare, expunere la radiaţii, etc.

Citeste mai mult:

DEPRESIA

SIMPTOMELE DEPRESIEI

CUM  POT  FAMILIA  ŞI  PRIETENII  SĂ  AJUTE  O  PERSOANĂ  DEPRESIVĂ?

CAND ESTE RECOMANDAT CONTROLUL MEDICAL?

TRATAMENTUL DEPRESIEI

AUTOAJUTORUL

Acest articol nu poate fi preluat fara acordul nostru.