Care sunt criteriile frumusetii unui barbat? | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Care sunt criteriile frumusetii unui barbat?

Care sunt criteriile frumusetii unui barbat?

Caracteristicile masculine preferate de femei.

Barbatii si femeile urmaresc aceleasi elemente fizice pentru a judeca o persoana de sex opus? Se pare ca nu, ba chiar se poate observa ca unele trasaturi fizice clasice nu sunt neaparat principalele criterii de evaluare pentru femei.

Franzoi si Herzog (1987) au cerut unor femei tinere sa evalueze importanta mai multor criterii in aprecierea atractivitatii persoanelor de sex opus. Acestea faceau parte din diverse categori, cum ar fi caracteristicile morfologice ale corpului (bicepsi, picioare, talie), caracteristicile fetei 9buze, forma ochilor), caracteristici fizice sexuale (fese, organe genitale) sau caracteristici mai generale ori mai subiective (sanatate, conditie fizica, sex-appeal).

 
Rezultatele arata ca femeile care avalueaza barbatii acorda o mai mare importanta picioarelor, ochilor, sanatatii, miroului si ...feselor.
 
Se poate observa ca femeile folosesc criterii neasteptate (neobisnuite poate pentru un barbat) pentru a judeca atractivitatea. In afara acestor detalii precise, se pare ca aspectul morfologic general are si el un rol in aprecierea atractivitatii.

Maisey si colaboratorii sai (1999) au evaluat atractivitatea barbatilor carora li se cunostea indicele de masa corporala, raportul dintre diametrul taliei si diametrul umerilor (WHR) si raportul intre diametrul pieptului si cel al taliei (SHR). S-a descoperit ca fiecare masura are efect asupra atractivitatii. Cel mai important este raportul dintre diametrulpieptului si cel al taliei (56% din masuratori), apoi indicele de masa corporala 12,6%).

Se observa ca si trasaturile fizice ale barbatilor sunt importante in aprecierea atractivitatii lor de catre femei. Structura de triunghi inversat, in care torsul este lat si soldurile inguste, este unul dintre criteriile de apreciere a frumusetii. Indicele de masa corporala este mai putin important decat atunci cand vine randul barbatilor sa aprecieze femeile.

Cand se evalueaza caracteristicile erotice, se observa o convergenta cu rezultatele precedente. Wildman a cerut unor eleve sa priveasca fotografiile nud ale unor barbati din reviste de gen. Dintr-un anamblu de caracteristici, femeile trebuiau sa spuna ce prefera la un barbat (pilozitatea, forma penisului). Apoi li se cerea, plecand tot de la fotografii, sa clasifice partile corpului unui barbat pe care le considerau cele mai stimulante sexual.

Rezultatele au aratat ca 89% dintre femei prefera un penis circumcis, 11% un penis necircumcis, 46% prefera un piept paros, 46% un piept cu o pilozitate moderata si 8% un piept unul fara par. In ceea ce priveste ordinea preferintelor pentru partiel corpului cele mai stimulante sexual, in 51% dintre cazuri este vorba despre piept, 23% despre penis, 17% despre picioare, 9% despre fese.

Concluzia:

Prin urmare, femeile nu apreciaza atarctivitatea unui barbat doar in functie de aspectul fetei sau de atributele sexuale masculine. Criteriile sunt mai eclectice. In opinia cercetatorilor, acet lucru rezulta dintr-o influenta a aspectului fizic, mai putin importanta pentru femei.

 

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.