Art terapia | Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach | E-psiho.ro
Inregistrare
Autentificare
Inregistreaza-te
ca Specialist si promoveaza-ti articolele, evenimentele sau joburile
Pagina de facebook e-psiho Pagina de google plus e-psiho Canalul de twitter e-psiho Canalul de youtube e-psiho Feed RSS e-psiho Adaugare la bookmark e-psiho Adaugare ca motor de cautare e-psiho
Newsletter
Processing

Art terapia

Art terapia

art-terapia

Ce este art terapia?

Multe diferite tehnici si strategii sunt folosite în terapie, dar afla că arta poate fi un instrument eficient în tratamentul sănătatii mintale. Ce are arta de a face cu psihoterapia ? Ca un mediu expresive, arta poate fi folosita pentru a ajuta clientii  sa comunice, sa  depăşeasca stresul şi sa exploreze diverse aspecte legate de propria lor personalitate. In psihologie, utilizarea  metodelor artistice  pentru tratarea tulburărilor psihice şi pentru imbunatatirea sanatatii mintale este cunoscuta sub numele de art terapie.

Art terapia integrează tehnici psihoterapeutice cu procesul creativ pentru îmbunătăţirea sănătăţii mentale şi a bunăstării.   Asociatia Americana de Art Terapie descrie art terapia drept “o profesie de sănătate mintală, care foloseste procesul creativ de artă  pentru a îmbunătăţi şi a spori fizicul, psihicul  şi  bunăstarea emotionala a  persoanelor de toate vârstele. Ea se bazeaza pe ideea ca procesul creativ implicat în auto-exprimare artistică ajută oamenii, in rezolvarea conflictelor şi a problemelor, in a  dezvolta abilităţi interpersonale, in gestionarea comportamentului, reducerea stresului, creşterea respectul de sine şi auto-conştientizarea. “

De unde provine art terapia?

In timp ce oamenii au utilizat  arta ca o modalitate de a se exprima, de a comunica si a vindeca,  mii de ani, art terapie  a inceput sa se formalizeze abia  la jumatatea secolului 20.  Medicii au observat că persoanele care suferă de o boală psihică adesea se exprimată prin  desene şi alte creatii artistice, ceea ce a condus la explorarea artei ca o strategie de vindecare. De atunci, arta a devenit o parte importantă din domeniul terapeutic şi este folosita  în anumite tehnici de evaluare şi de tratament.

Cum lucreaza art terapia?

Un art terapeut poate folosi o varietate de metode de artă, inclusiv de desen, pictură, sculptură şi colaj cu clientii, de la copii la vârstnici. Clientii care au suferit traume emotionale, violenţă fizică, abuz intern, anxietate, depresie şi alte probleme psihologice au de beneficiat exprimandu-se creativ. Spitale, cabinetele psihologice, scolile  si organizatiile sunt locatii unde serviciul de art terapie este disponibil.

Adaugă comentariu nou

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteţi un vizitator uman şi pentru a preveni spam-ul automat la trimiteri.
Imagine CAPTCHA
Introdu caracterele din imagine.